Gegevens

Wil je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) of zonder?

Kies:

  • ja – als je de AOW-leeftijd al bereikt hebt.
  • binnen 10 jaar – als je binnen 10 jaar de AOW-leeftijd bereikt. Dit is het geval als je geboren bent tussen 01-01-1957 en 01-09-1966.
  • nee – als beide niet het geval zijn. Je bent meer dan 10 jaar verwijderd van je pensioen.
Afhankelijk van je leeftijd gelden er andere regels voor het berekenen van de maximale hypotheek.

Wat is jouw bruto jaarinkomen? Dit kan een inkomen uit loondienst zijn, inclusief vakantiegeld, 13e maand en andere vaste delen. Maar ook een inkomen als ondernemer.
Gebruik de –knop om dit inkomen te berekenen.

Wat is je bruto pensioeninkomen per jaar?
Je kunt meer informatie over jouw pensioeninkomen vinden op mijnpensioenoverzicht.nl.
Met de –knop kun je het pensioeninkomen berekenen.

Kies:

  • ja – als jouw partner de AOW-leeftijd al bereikt heeft.
  • binnen 10 jaar – als jouw partner binnen 10 jaar de AOW-leeftijd bereikt. Dit is het geval als jouw partner geboren is tussen 01-01-1957 en 01-09-1966.
  • nee – als beide niet het geval zijn. Jouw partner is meer dan 10 jaar verwijderd van zijn of haar pensioen.
Afhankelijk van jouw partners leeftijd gelden er andere regels voor het berekenen van de maximale hypotheek.

Wat is het bruto jaarinkomen van jouw partner? Dit kan een inkomen uit loondienst zijn, inclusief vakantiegeld, 13e maand en andere vaste delen. Maar ook een inkomen als ondernemer.
Gebruik de –knop om dit inkomen te berekenen.

Wat is het bruto pensioeninkomen van je partner per jaar?
Je kunt meer informatie over jouw partners pensioeninkomen vinden op mijnpensioenoverzicht.nl.
Met de –knop kun je het pensioeninkomen berekenen.

Dit is de koopprijs of de getaxeerde waarde (na eventuele verbouwing).
 
Let op. De marktwaarde van de woning kan invloed hebben op jouw maximale hypotheek. Als je de marktwaarde (nog) niet weet, vul dan niets in. De maximale hypotheek wordt dan alleen op basis van jouw inkomen(s) berekend.

%

Hier vul je de hypotheekrente van dit moment in. Kijk op de rentepagina voor onze actuele hypotheekrentes en vul de voor jou gewenste rentevaste periode in. Je kunt het meest lenen met een rentevaste periode van 10 jaar. Is je rentevaste periode korter dan 10 jaar? Dan hoef je niets in te vullen. Dan rekenen we met 5%. Dit is wettelijk zo bepaald.

Kies hier 'ja' als je ook zaken als een lopend consumptief krediet, partneralimentatie, erfpacht en/of energieneutrale woning wilt meenemen in de berekening.

jaar
en
maand

Normaal wordt de maximale hypotheek berekend uitgaande van een looptijd van 30 jaar. In bijzondere gevallen kan een kortere looptijd van toepassing zijn.
Een kortere looptijd geeft een lagere hypotheek.
Als je geen looptijd invult, wordt er gerekend met een looptijd van 30 jaar.

per maand

Wat zijn de betalingsverplichtingen voor aflopende kredieten? Dit zijn leningen die volgens een vaststaand schema worden afgelost, zoals een persoonlijke lening en private lease.
Geef hiervan op hoeveel er per maand betaald moet worden? Tel bij meerdere kredieten de verschillende maandlasten bij elkaar op.

Krediet wat niet afgelost hoeft te worden, zoals een doorlopend krediet, creditcardkrediet of krediet op uw betaalrekening.
Heb je een of meer van deze kredieten? Tel dan de bedragen die maximaal geleend kunnen worden bij elkaar op. Voor een creditcard of doorlopend krediet is dit de opnamelimiet.
 
Tip: het is vaak verstandig om je krediet af te lossen voordat je een hypotheek gaat afsluiten, omdat ze de maximaal mogelijke hypotheek verlagen.

Als je een studieschuld hebt, wat is dan de hoogte van de oorspronkelijke studieschuld?
Geef tegelijk ook aan of het gaat om een lening volgens het oude leenstelsel (voor 1-sep-2015) of volgens het nieuwe leenstelsel (vanaf 1-sep-2015).
 
NB Als er extra is afgelost op de studieschuld en er daardoor een nieuwe maandannuïteit is afgesproken met DUO, mag er worden uitgegaan van de oorspronkelijke studieschuld min deze extra aflossing.

per maand

Indien van toepassing: hoeveel partneralimentatie betaal je zelf per maand?
Het gaat hier alleen om partneralimentatie, zonder eventuele kinderalimentatie.

per maand

Indien van toepassing: hoeveel partneralimentatie betaalt jouw partner per maand?
Het gaat hier alleen om partneralimentatie, zonder eventuele kinderalimentatie.

per

Als je de woning koopt zonder grond, wat is dan het bedrag dat je betaalt voor de huur van de grond (erfpacht)? Dit wordt ook wel de 'erfpachtcanon' genoemd.

* Invoer verplicht